What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you

Romania

Cu 30 de ani de experienta in spate, StruSoft ajuta ingineri proiectanti din intreaga lume care lucreaza cu analiza structurala, modelare 3D, detaliere si montaj. Printr-o stransa colaborare cu clientii nostri si cu o abordare vizionara si inovativa, StruSoft si-a dezvoltat pogramele si este unic prin devotamentul pentru cele mai bune servicii si support tehnic. 


 

Persoane de contact in Romania

Flaviu Popescu

M.Sc. Civil Engineering, StruSoft DK

+45 26 83 24 24

flaviu.popescu@strusoft.com

Tibea Ciprian

PhD. In Civil Engineering

+40 74 111 08 90

ciprian.tibea@strusoft.com

Utilizatori in Romania

              

FEM-Design permite inginerilor control complet asupra analizei structurale

FEM-Design este un program avansat de proiectare structurala, bazat pe metoda elementelor finite, si cuprinde module pentru proiectarea elementelor de beton, metal, lemn si fundatii, conform Eurocodului si anexei nationale. Mediul de lucru unic este bazat pe bine-cunoscutele functiuni CAD, ceea ce face modelarea si editarea structurii simpla si intuitiva. Organizarea rapida si usoara a programului il face ideal atat pentru proiecte mici de dimensionare a unui singur element, cat si pentru analize de stabilitate globala a structurilor mari. 

Avantajele programului FEM-Design

  • Modelarea structurala se realizeaza usor folosind functiuni CAD sau importand din programe BIM
  • Elementele finite sunt generate si optimizate automat pentru calculul static
  • Functiunea Auto Design ajuta la obtinerea unei armaturi ideale sau a unui profil optim
  • Rezultantele si fortele din imbinari fac din FEM-Design unealta perfecta pentru analiza structurilor din elemente prefabricate
  • Actualizarea raportului de calcul se realizeaza automat o data cu modificarea rezultatelor

 

Introducere in FEM-Design

PRE-Stress Romania

PRE-Stress este un software pentru calculul avansat al elementelor din beton precomprimat. Sunt considerate toate stagiile, de la turnarea in fabrica pana la produsul final in structura. Fisurarea din stagiile incepatoare este considerata de-a lungul calculului, afectand rezultatele in stagiile finale. Programul este bazat pe un motor FEM 2D pentru o analiza exacta si rezultate precise.

Caracteristici si avataje

  • Proiectaraea majoritatii tipurilor de elemente precomprimate, inclusiv grinzi rectangulare, grinzi T, fasii cu golouri, grinzi profil I, normale si inclinate.
  • Prezentare de ansamblu a utilizarii pentru fiecare stagiu si verificarea rezultatelor la codul current.
  • Calculul conform Eurocodului.
  • Prezentare rapida si precisa a intregii durate de viata a elementelor de beton.
  • Proiectare la foc al elementelor din beton conform EN 1992-2 impreuna cu EN1168 pentru fasii cu goluri.

 

Introducere in PRE-Stress

 

CONDesign SRL proiecteaza eficient

Reprezentantul StruSoft Romania, Flaviu Popescu, a stat de vorba cu utilizatorii FEM-Design de la CONDESIGN SRL si a discutat despre cum ii ajuta programul in proiectele lor.

Flaviu Popescu: Ce fel de structuri modelati in FEM-Design si care este destinatia cladirilor?

Nicu Mihalache: Structurile proiectate de noi sunt, in general, de tip hale parter, cu destinatie industriala. Acestea sunt structuri in cadre din beton armat prefabricate; grinzile sunt realizate in sistem articulat pe capetele stalpilor, iar stalpii sunt incastrati la partea inferioara.

FP: Ce anume calculati in FEM-Design?

NM: Utilizez FEM-Design pentru calculul structural (obtinere eforturi de dimensionare) si in mod particular pentru dimensionarea stalpilor in modulul RC design. In cazul structurilor multietajate, cu noduri rigide, am dimensionat cu acelasi modul si grinzile si planseele.

FP: Care este procesul de lucru in mod obisnuit? Ce anume predati beneficiarului?

NM: La inceputul proiectului se primeste ca tema proiectul de arhitectura, instalatii, studiul geotehnic pentru amplasamentul studiat. La finalul calculului structural, se predau notele de calcul, in format doc si/sau pdf, furnizate in mare parte de programul de calcul, in care se insereaza si diagramele de eforturi (N, T si M)

FP: De ce folositi FEM-Design pentru proiecte de genul acesta?

NM: FEM-Design este un soft de calcul care se preteaza la proiectarea structurilor din domeniul nostru de activitate, avand o interfata prietenoasa si intuitiva, in care datele se introduc usor, iar rezultatele obtinute din modulul RC design sunt destul de detaliate (In cadrul modulului de dimensionare, poate ar trebui sa fie cuprins si momentul capabil MRd si o avertizare cu privire la procentul minim de armare transversala, in functie de clasa de ductilitate prevazuta).

Multumim, Nicu, pentru conversatie. FEM-Design scoate versiuni noi in fiecare an. De asemenea, update-uri si imbunatatiri ies de mai multe ori pe an, fiind disponibile pentru download pentru utilizatori.


 

                 

Phoenix Engineering Timisoara calculeaza optim structuri din beton precomprimat

Reprezentantul StruSoft Romania, Flaviu Popescu, a stat de vorba cu utilizatorii PRE-Stress de la Phoenix Engineering Timisoara si a discutat despre cum ii ajuta programul in proiectele lor.

Flaviu Popescu: Folositi PRE-Stress pentru dimensionarea elementelor precomprimate. Care este destinatia acestor elemente?

Mihai Stanciu: In mare, proiectam elemente precomprimate pentru structuri ce servesc la hale si cladiri multi-etajate.

FP: Care este procesul de lucru in PRE-Stress?

MS: Evaluez incarcarile, imi definesc toroanele si armatura si imi setez parametrii de calcul. Dupa analiza, pot sa imi verific eforturile in fiecare stagiu de constructie al elementului pentru SLU si SLS. Ce ma intereseaza in mod special este fisurarea la starea limita de serviciu. Pentru calculul la SLU, intotdeauna fac si calcul manual pentru verificare. 

FP: De ce ati ales sa folositi PRE-Stress?

MS: Pana sa incep sa lucrez in PRE-Stress, foloseam Excel, insa am inceput sa adaug module si a devenit prea stufos si incet. Bineinteles ca PRE-Stress imi salveaza timp din acest punct de vedere.

 

Multumim, domnule Mihai Stanciu, pentru conversatie.

What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you