What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you

Tips & Trix - FEM-Design osa 9

Tervetuloa seuraamaan sarjaa, jossa esitellään FEM-Designin käyttövinkkejä. Toivomme, että nämä vinkit säästävät arvokasta aikaasi ja auttavat sinua työssäsi FEM-Designin kanssa. Yritätkö mallintaa putkia, sylintereitä, kartioita, pallopintoja tai muita monimutkaisia geometrioita? Voit käyttää "Solid" -työkalua, jonka avulla voit mallintaa kuorimalleja tai palkkimalleja tarttumalla solidin pisteisiin tai käyttämällä viivoja kuorien määrittämisessä.

Solids Mallinnuksen apuna

Yritätkö mallintaa putkia, sylintereitä, palloja tai muita monimutkaisia geometrioita? Yritä  käyttää "Solid"-työkalua tukemaan mallintamista. Solidien avulla luodaan geometrisia esineitä, joita voidaan sitten käyttää tukena palkkien ja kuorien mallintamisessa. Aloita luomalla 3D Solid (Draw / Solids). Käytä tätä sitten palkkien / kuorien jne. luomiseen. Nopeasti ja helposti olet luonut mm. tasaiset pinnat, jotka muodostavat pallon.

Pikakomennot
Tiesitkö, että kaikilla työkaluilla on pikakuvake? Jos pidät hiiren osoitinta työkalun päällä, näet pikakomennon suluissa olevassa tekstissä. Voit käyttää pikakomentoja kirjoittamalla vasemmassa alakulmassa olevaan komentoruutuun. Tämä ruutu on aina aktiivinen, kun olet 3D näkymässä.

Ovatko lyhenteet mielestäsi hankalia muistaa? Määritä itse ne komennot joita haluat käyttää asetusten alla! 

Numerointi 
Oletko ahkera listatoiminnon käyttäjä? Sitten olet varmaan huomannut, että kaikki osat saavat automaattisesti sarjanumeron, esim. C.1, C.2 jne. Katso, kuinka tämä numerointi tehdään Numerointi-toiminnolla! Yleinen ongelma, kun halutaan vertailla tuloksia eri laskentojen välillä, joissa geometrinen muutos on tapahtunut, on se, että objektien numerointi ei ole muuttunut tätä vastaavaksi. Oletusarvoisesti ohjelma luo numeroinnin osien luomisjärjestyksen perusteella. Mutta jos objekti poistetaan, se voi vaikuttaa numerointiin ja yhtäkkiä tulosten systemaattinen vertailu voi olla ongelmallista. "Numerointi"-työkalulla voit ohjata ja ehkä ennen kaikkea lukita numeroinnnin, jotta eri objektit eivät sekoitu. Löydät toiminnon kohdasta "TOOLS / NUMBERING". Lukolla voit lukita numeroinnin ja kynällä manuaalisesti ohjata numeroiden asetusjärjestystä.

Kuormien Tuominen ja vieminen (Excel)
Vaihteleeko kuormasi usein? Yritä käyttää kuormientuontia excelistä! Aloita luomalla kaikki kuormat oikeaanpaikkaan mallissa. Kuorman arvolla ei ole tässä vaiheessa merkitystä. Kun kaikki kuormat on luotu, ota Loads-välilehden oikeasta reunassa vientitoiminto EXPORT. Tätä listaa voidaan muokata Excelillä. Tällä on helppo tehdä muutoksia sekä kuorman arvoon että kommenttiin. Valitse sitten rivit, jotka haluat päivittää malliin ja kopioi. Valitse sitten LOADS-välilehdeltä "Tuo kuormat" ja kuormat päivitetään!
Terveisin,
StruSoft Team
 

 

What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you