What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you

Tips &Trix - FEM-Design Del 9

Velkommen til del 9 i denne serie af tips & tricks i FEM-Design. Vores forhåbning er, at disse tips vil spare dig for megen tid og hjælpe dig i dit daglige arbejde med FEM-Design.


Solids til modellering 
Laver du rør, cylindre, kugler eller andre komplekse geometrier? Prøv at bruge "Soilds" til modelleringen. Ved hjælp af Solid skabes geometriske objekter, der kan snappes til når du modellerer bjælker og skaller. Start med at oprette din 3D Solid (Draw / Soilds). Brug derefter dette som underlag til at lave bjælker/skaller mv. Hurtigt og nemt har du oprettet f.eks. flade overflader, der danner en kugle.


Tasteturgenveje
Vidste du, at alle værktøjer har en tastaturgenvej? Hvis du holder musemarkøren over et værktøj, vil du se genvejen i parentes i det værktøjstip, der vises. Du bruger tastaturgenveje ved at skrive i kommandoboksen nederst til venstre. Denne boks er aktiv, når du er i 3D-visning og arbejder, så du behøver ikke at vælge kommandolinjen for at skrive i den.


Synes du, at forkortelserne er lange eller besværlige at huske? Vælg selv forkortelsen til de genveje, du bruger mest, ved at ændre indstillingsmenuen!

Nummerering 
Er du en flittig bruger af listefunktionen? Så har du sikkert lagt mærke til, at alle objekter automatisk får et løbenummer, f.eks. C.1, C.2 osv. Se mere om, hvordan denne nummerering udføres ved at bruge Nummereringsfunktionen!
Et almindeligt problem, når man vil sammenligne resultater mellem forskellige beregninger, hvor der er sket geometriske ændringer, er, at nummereringen af objekterne ikke er blevet helt ens. Som standard opretter programmet en nummerering baseret på den rækkefølge, objekterne blev oprettet i. Men hvis et objekt fjernes, kan det påvirke nummereringen og pludselig kan det være et problem på en systematisk måde at sammenligne resultater.
Med værktøjet "Numbering" kan du styre og måske frem for alt låse nummereringen, så forskellige objekter ikke blandes sammen. Du finder funktionen under "Tools/Numbering". Med hængelåsen kan du låse nummereringen og med pennen kan du manuelt styre rækkefølgen, som tallene skal placeres i.

Importér/eksporter laster
Ændres dine laster ofte? Prøv at importere dem!
Opret først alle laster med korrekt position i modellen. Størrelsen af lasterne er uden betydning i dette trin. Når alle laster er oprettet, bruges eksportfunktionen, der findes yderst til højre på fanen ’Loads’. Denne liste kan så indsættes og justeres i f.eks. Excel. Her kan der nemt foretages ændringer for både størrelsen af lasten og kommentaren "Comment". Vælg derefter de linjer, du vil opdatere til modellen, og kopier. Vælg derefter "Import loads" på loads-fanen, og belastningerne vil blive opdateret!

Med venlig hilsen

StruSoft


 

What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you