What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you

Ny mätning av supporten: 98% av användarna nöjda!

Vår support på FEM-Design och WIN-Statik får ett mycket högt betyg av användarna. Senaste mätningen gav 98% kundnöjdhet! Supporten fungerar hur bra som helst! säger konstruktören Farshid Green på WSP. Här berättar Joakim Carlberg, som är supportansvarig, om hur vi hjälper användaren att komma vidare i beräkningsarbetet.

Vi mäter kontinuerligt hur våra kunder är nöjda med supporten av FEM-Design och WIN-Statik. Nyligen gjorde vi en sammanställning där supporten fick ett mycket högt betyg av användarna. Hela 98% var nöjda!

Hur går mätningen till? Joakim Carlberg, som är supportansvarig för FEM-Design och WIN-Statik, ger en inblick.

- Användaren skickar in ett supportärende till vår portal och när vi har besvarat ärendet så skickas en enkät automatiskt ut.

Hur når användaren supporten?

- Det enklaste att nå portalen är via vår hemsida (strusoft.com/support) eller genom att klicka på Support i programmens startmenyer. Där skriver man frågan och kan också bifoga en bild för att illustrera sitt problem.

Portalen innehåller också en kunskapsguide.

- När man skriver sitt problem i ämnesraden söker portalen och föreslår artiklar och texter som kan vara till hjälp. Om det skulle vara svårt för användaren att sammanfatta sin fråga i några ord och behöver berätta mer ingående, så finns den möjligheten också. Supporten använder då skärmdelning och fjärrstyrning i Teamviewer. Användaren förklarar och supporten ger direkt vägledning så att beräkningsarbetet kan fortsätta.

Snabbt svar inom en timme

Ämnena varierar stort i de inskickade frågorna, allt från programmets funktion och tillämpning till mer av teknisk natur. Hur lång är svarstiden?

- Användaren får svar inom en timme, berättar Joakim. Ibland kräver frågan att vi ska gå djupare och kanske koppla in utvecklarna av programmen, då tar det längre tid. Användarna är väldigt tacksamma och glada att de fått en snabb respons från vår support.

Supernöjd konstruktör på WSP

Supporten fungerar hur bra som helst! Det säger konstruktören Farshid Green på WSP som minns två händelser då han behövde råd och vägledning. I ett projekt var det viktigt att exportera data från en väggs mittpunkt, vilket var en rätt knivig uppgift.

- De hänvisade mig till en av deras anställda på StruSoft. Jag fick hjälp med att ta fram väggens data genom att använda Grasshopper och jag kunde därefter lösa uppgiften och komma vidare. I ett annat fall ville Farshid fördjupa sin kunskap kring en särskild form av styvhet i programmet.

- Jag fick mycket snabbt ett tekniskt svar, jag är supernöjd med FEM-Designs support! Vår support får alltså ett gott betyg av användarna och vi utvecklar ständigt för att det ska bli lättare och enklare att nå och få hjälp av supporten. Allt för att du som användare ska på kortast tid bli produktiv och kunna fortsätta det betydelsefulla beräkningsarbetet.

 

Enkelt att nå, gå in på Support i programmens startmenyer.

  

 

Av: Love Janson

What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you