What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you

Intresserad av att automatisera arbetsflöden med vårt API? Skriv koden själv eller så hjälper vi till!

Vår nystartade Automationsgrupp på StruSoft är helt anpassad efter dig som användare och dina mål att få smartare och effektivare arbetsflöden i vardagen. Programmera själv eller så hjälper vi dig att skriva koden så att du kan dra nytta av ett automatiserat flöde.

Som vi tidigare berättat ökar intresset för att automatisera beräkningsarbetet. Därför har vi på StruSoft startat en Automationsgrupp för att tillgodose det växande behovet bland våra användare.

- Automation är nästa logiska steg i teknikutvecklingen där ingenjören strävar efter att jobba både mer genomgripande och på en högre nivå, säger Alexander Radne som är parametrisk designer hos oss. Att skapa ett automatiserat beräkningsflöde i stället för att man själv genomför varje beräkning ger fördelar.

Vi på StruSoft lyssnar på våra användare och erbjuder nu både ett uppdaterat API till FEM-Design och programmeringshjälp i vår Automationsgrupp.

- Med vårt förbättrade API får ingenjören ett intuitivt verktyg som är lätt att använda utan någon djupare kunskap i programmering. Det fungerar utmärkt med program som Grasshopper och Dynamo. Resultatet är att användaren drar full nytta av parametrisk design.

     

Arbetsflödet i ett balkongprojekt med FEM-Design till vänster och Grasshopper till höger.

 

Vinster för ingenjören med vårt API

FEM-Designs API är utvecklat för att det ska vara enkelt att lägga till egen kod, den kan vara färdigskriven från tidigare projekt eller inhämtad från öppen källkod. Ingenjören kan på detta sätt själv skapa sitt arbetsflöde och få mer gjort men med mindre mängd kod. Det bidrar till att öka automationsgraden.

När ingenjören arbetar med vårt API på detta sätt sparas inte bara tid, menar Alexander. Det handlar också om att få fram ett mer användbart resultat. Med automationen får ingenjören ut data med en högre detaljnivå och kan analysera på ett djupare sätt hur till exempel en konstruktion fungerar.

- Det höjer kvaliteten i beräkningsresultatet samtidigt som ingenjören får mer tid över att ägna sig åt mer kvalificerade analyser.

 

Vi skriver skräddarsydda arbetsflöden till dina projekt eller produkter

De senaste åren har utvecklingen och flexibiliteten av många olika API:n avsevärt förbättrats. Detta möjliggör att hela arbetsflöden kan skapas där olika program kopplas samman i en kedja. Det innebär också en praktisk och fungerande BIM-koppling där information kan flyttas mellan olika program utan hinder eller manuellt arbete.

Om du som användare behöver hjälp med att bygga en sådan kedja eller att programmera kod i API-verktyget så hjälper vi på StruSoft till med det.

- Vi tar tillsammans med kunden fram skräddarsydda lösningar för att man ska kunna dra nytta av automationens vinster. Vi levererar koden, ”know-how” och visionen för att skapa ett integrerat arbetsflöde i kundens verksamhet som passar till projekten eller produkterna. Vi ger en helhetslösning som är utformade för ingenjörens behov att få ett så effektivt arbetsflöde som möjligt.

 

Så skapar vi ett automatiserat arbetsflöde. Läs vårt praktikfall med ett balkongprojekt.

Vi börjar med att definiera enklare indata som t.ex. lyftpunkters position eller andra val som användaren manuellt vill justera för respektive balkong. Därefter markeras geometrin i ritprogrammet och scriptet körs. FEM-Design matas automatiskt med geometri, material och annan information som i förväg är vald för den specifika balkongtypen. Analysen körs och dimensionering utförs. En automatiskt genererad rapport skapas och sparas i vald arbetsmapp.

Resultatet från FEM-Design läses ut och armeringen ritas automatiskt upp i ritprogrammet. Ritningar generas och maskinfiler för bockning av armering samt gjutformar upprättas automatiskt. När detta är färdigt är det bara upp till ingenjören att granska beräkningsrapporten och ritningarna. Arbetsflödet har gjort resten av jobbet.

 

Arbetsgången i balkongprojektet där FEM-Design hade en viktig roll.

 

Alexander Radne


 

Vill du veta mer om vår automation och fördelarna med vårt API?

Kontakta Isak Björhag, mejla isak.bjorhag@strusoft.com eller ring 0768 72 81 63!

Kolla även in vår wikisida och vår nyaste video om just API här

 

 

What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you