What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you

Axel Towers | ProCon Danmark

Axel Towers

På Axel torv midt i København er byggeriet af de 5 spektakulære tårne i fuld gang. Tårnene bygges på den tidligere Skala grund, og projektet følges tæt af byens beboere. ProCon Danmark er hovedrådgiver på projektet. Dette projekt er blandt de største projekter i Firmaets 20 år lange historie. StruSoft mødte projektingeniør Ole Steen og Projektleder Simon Lundbek Hansen til en snak om beregningsværktøjer og om fremgangsmåder på dette store projekt. Inden projektstart valgte ProCon at investere i StruSoft FEM Design. Ole har anvendt programmet i sit eksamensprojekt på IHA, og anvendelsen af dette program kom derfor naturligt.

På Axel torv projektet anvendes programmet til lastnedføring, stabilitet samt detailprojektering af dæk og søjler. Alt sammen i én model. Dette er en fordel, da der ofte er ændringer i projektet. I projekteringen har ingeniørerne haft stor gavn af, at de i FEM Design kan indlægge forskellige eksterne referencer i form af forskellige dwg planer på hver etage. ”Denne funktion har været en kæmpe hjælp, og har sparet os for meget tid. Der er kommet mange ændringer under vejs, så dette har virkeligt nedbragt vores modelleringstid. Det har også gjort, at vi hurtigt har fået overblik over ændringernes konsekvenser, og at vi derfor tidligt kunne svare arkitekten på, hvorvidt det kan lade sig gøre eller ej.” siger Ole.

ProCon laver også projekter sideløbende med denne sag. Her anvendes FEM Design også i stor stil. ”Fordi det er hurtigst anvender Jeg nu også FEM-Design til beregning og design af bjælke-, stålramme- eller spærkonstruktion. Vi anvender StruSoft DK´s udskriftstemplates, hvilket gør at man hurtigt kan udskrive beregningsrapporten. ”Programmet er brugervenligt, og på vores tegnestue blev det implementeret 100% fra første dag. Vores nye ingeniører var også hurtige til at lære sig programmet, hvilket gør, at vi ikke anvender 2D programmerne længere.Da samtalen bevæger sig hen på BIM området, er entusiasmen mere afdæmpet.

”Alt vores tegningsmateriale er 2D, og det fungerer fint for os. Vi drager stor nytte af forbindelsen mellem FEM Design og DWG filer i dag. 3D BIM er meget interessant, men det er ikke aktuelt for os lige nu. Samtalen flyttes op på forretning niveau. Vi spurgte Simon, om investeringen har ændret på deres arbejdsmetoder, og om de er tilfredse med denne. Simon svarer ”Vores arbejdsmetoder ved beregning af konstruktioner har ændret sig mærkbart. Vores konstruktionsingeniører har kastet sig ud i programmet 100%, og vores beregningstider er naturligvis optimeret. Dette er den bedste softwareinvestering vi har lavet i mine 10 år i ProCon.”

 

 

What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you