What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you

Automatiserat arbetsflöde - API och Template

Gör du samma saker om och om igen? Är du intresserad av att automatisera delar av ditt arbete? Vi jobbar just nu på två spännande funktioner som kommer underlätta för dig!

FEM-Design har i nuläget en ganska omfattande API-funktionalitet genom att programmet har möjlighet att läsa ett XML-format som heter struxml. Genom detta format går det att anropa majoriteten av funktionerna i FEM-Design. Automatiserat arbete utförs enklast genom att justera en befintlig XML-fil eller genom att skapa en ny XML-fil, detta med hjälp av något programmeringsspråk som t.ex. python. Allt detta går redan idag att göra och det finns en del kunder som jobbar på detta sätt, men vi har också förstått att det kan vara en ganska lång startsträcka för att komma igång med denna typ av funktionalitet. Därför jobbar vi nu på tydliga och bra exempel där vi steg för steg går igenom proceduren och hur man kan anropa FEM-Design från ett programmeringsspråk. Vi kommer ha olika exempel där vi visar hur man justerar en existerande XML-fil, bygger en XML-fil med hjälp av en så kallad "wrapper" där olika objekt i FEM-Design har anropsfunktioner som bygger upp en XML-fil automatiskt. All denna information kommer inom kort bli publicerad på vår wiki.

Utöver detta arbetar vi även på en helt ny funktion som kallas Template. Med hjälp av denna feature kan du skapa en modell i programmet och sedan direkt parametrisera geometrin med hjälp av några enkla och smidiga verktyg. Detta gör att du snabbt och enkelt erhåller en specialanpassad och automatisk mall för din specifika konstruktion. Detta kommer vara ett kraftfullt verktyg för många typer av konstruktioner som återkommer t.ex. fackverk, ramar, torn, kärnor och dylikt. Denna funktion finns med i FEM-Design 19 som kommer till årsskiftet!

 

Tveka inte att höra av er om ni är nyfikna på dessa funktioner!

 

// Isak Björhag

Customer relations & Technical sales

What are you interested in?
Trial license
Educational license
Get offer
Please fill out this form and we'll get back to you