Ilmainen webinaari: Epäjatkuvuuskohtien, Detailien ja hitsauskokoonpanojen analyysi rakennesuunnittelijalle.

Event info

Event Type
Webinars
Start Date
Tuesday, November 14, 2023
End Date
Tuesday, November 14, 2023
Time
13:00 - 14:00
Timezone
Local Time Zone
Language
Finnish
Organizer
Joni Hytönen
City
Online

Ilmainen webinaari

Käytännön vinkkejä laskentaan ja laskennan automaatio.

Rakennesuunnittelija usein laatii kokonaismalleja sauvamalleilla tai kuorimalleilla. Sauvojen ja elementtien liitoskohdat ovat kuitenkin epäjatkuvuusalueita, jonka toimintaa kokonaismalli ei pysty ennustamaan. Lisäksi rakennesuunnittelija joutuu käsittelemään pieniä ja keskisuuria levyistä hitsattuja kokoonpanoja ja detaileja. Usein näiden kestävyyden arviointi on tehty näppiarvioiden tai olettamien tai käsinlaskennan avulla. Ongelma käsinlaskennassa on, että se ei sovellu kovin monimutkaisiin tilanteisiin jota normit eivät tue. Ongelmaan on tietenkin helppo ratkaisu: Tee Detailista tai rakenteesta FE-malli. Usein käytännössä laadukkaan mallin laatiminen ei olekaan aivan helppoa ja vaatii hieman osaamista ja kokemusta vastaavien ongelmien kuvaamisesta ja tulosten tulkinnasta. Samoin mallien tekeminen perinteisesti on vaatinut aikaa ja malli on tehty tyhjästä. Eikö tätä voisi tehdä helpommin?

Tervetuloa ilmaiseen webinaariin 14.11.2023 kl 13:00 Detailien ja hitsauskokoonpanojen laskennasta. Opit miten tarka malli laaditaan ja millaisia asioita pitää ottaa huomioon mallia laadittaessa: oikea verkotuksen koko, hitsien mallinnus, liitosten mallinnus, osien kestävyyden tarkastus ja lommahdukset. Kaikkea ei tietenkään kannata tehdä alusta vaan detailimallin voi rakentaa DWG tiedostosta tai detailiosat voidaan tuoda esim Teklasta mallin rakentamisen helpottamiseksi. Mitä tapahtuu jos toistuvien detailien ja kokoonpanojen analyysimallien rakennus ja laskenta pystytään tuottamaan markkinoiden parhaalla API:lla (ohjelmointirajapinta, Grasshopper tai C#)? Muuta vanhat excel taulukot ja mathcadit detaileista ja kokoonpanoista automaattisiksi FE-malleiksi.

Miksi sinun kannattaa osallistua?

  • Olet rakennesuunnittelija ja haluat oppia hyviä mallinnustapoja haastavien detailien laskentaan ja hitsien ja stabiliteetin varmistamiseen niistä
  • Sinulla on joustavia Excel tai mathcad pohjia, mutta ne yksinkertaistavat liikaa detaileja ja haluat korvata ne automaattisella linkillä laskentaohjelmaan.
  • Olet levyrakenteisten komponentien tai kokoonpanojen valmistaja ja haluat automatisoida lujuuslaskentasi.

Kaikki tämä ja paljon muuta webinaarissa 14.11.2023. Tervetuloa lämpimästi mukaan!

Event registration has ended.

Go to Top