Dimensionering i SLS för betongkonstruktioner enl. SS-EN 1992-1-1

Event info

Event Type
Webinars
Start Date
Thursday, September 14, 2023
End Date
Thursday, September 14, 2023
Time
10:00 - 11:00
Timezone
Local Time Zone
Language
Swedish
Organizer
Shaho Ruhani
City
Online

Välkommen att delta i detta webinar, där vi kommer att presentera hur modulen “Concrete Design” kan användas som ett effektivt beräkningsverktyg för både nya och befintliga betongkonstruktioner.

Som ingenjör står du inför utmaningen att beräkna och optimera betongkonstruktioner på ett sätt som är rationellt, ekonomiskt hållbart och miljövänligt. Denna uppgift kräver en genomtänkt utformning av både betongen och armeringen.

Under webinaret kommer vi att gå igenom tillämpningar av kapitel 7 i standarden SS-EN 1992-1-1. Vi kommer att undersöka hur deformationer hanteras med hjälp av funktionen “Cracked section analysis” enligt kapitel 7.4.3. Dessutom kommer vi att utforska hur tryckspänningar i betongen begränsas genom “Stress evaluation” enligt kapitel 7.2. Slutligen kommer vi att analysera hur FEM-Design 22 dimensionerar armeringen med hänsyn till angivna sprickbredder enligt kapitel 7.3.4 genom användning av “RC Shell design for crack widths”.

Vi ser fram emot en intressant och lärorik session där vi tillsammans utforskar de olika möjligheterna med Concrete Design-modulen.

Varför bör du delta i detta webinar?

Om du ofta känner dig ineffektiv när du utför dimensionering av betongkonstruktioner med manuella handberäkningar, är detta webinar perfekt för dig. Anslut till GoToWebinar nu på torsdag kl. 10:00 för att fördjupa din förståelse för betongkonstruktioner med hjälp av FEM-Design 22.

Agenda:

  • Grundläggande principer i SLS enligt SS-EN 1992-1-1
  • Begränsning av spänningar med “Stress Evaluation”
  • Automatisk armeringsdesign med “RC Shell design for crack width”
  • Analys av spruckna sektioner med “Cracked section analysis” för deformationsberäkningar
  • Tolka snittkrafter för skalelement i “Concrete design”
  • Armeringsutformning med manuell design

Hur kan beräkningsprogram bäst stödja ingenjörer i deras dagliga arbete?

Detta var en central fråga när vi grundade StruSoft 2002, och med den senaste versionen (v22) av FEM-Design är svaren fortfarande högaktuella. Gör dig redo att utforska de senaste funktionerna och verktygen i FEM-Design 22 under det kommande webinaret om dimensionering av betongkonstruktioner enligt SS-EN 1992-1-1.

Event registration has ended.

Var vänlig och kontakta mig för mer information.

Shaho Ruhani
Market Development & Technical Specialist – Sweden
Phone: +46 70 03 85 104
Email: shaho.ruhani@strusoft.com

 

Jag jobbar som teknisk specialist för FEM-design och har över 3 års erfarenhet som teknikkonsult inom bro- och anläggningskonstruktion. Jag är specialiserad inom felsökning för FEM och erbjuder coachning till yrkesverksamma konstruktörer genom webinars, support och tekniska kurser. Min genuina nyfikenhet gynnar kunderna genom att erbjuda innovativa idéer och nya perspektiv för att förstå lösningarna.