Course Date: 
Thursday, October 12, 2017 - 16:00
Time: 
16:00 - 17:00
Location: 
Stockholm
Country: 
Sweden
Language: 
English
Organizer: 
mikael.vandeleur@strusoft.com

Analysera jorden och välj lämplig grundläggning med den nya versionen av  FEM-Design 3D Soil så att stomme och mark blir analyserad i en integrerad modellutgrävning spont

 

Vi är glada att nu kunna bjuda in dig och dina geoteknikintresserade kollegor till ett exklusivt eftermiddagsseminarium i Stockholm den 12 oktober kl 16-17.

 

 

Föredragshållare är vår ansvarig utvecklare - Zoltán Bocskai, från StruSoft Kft i Budapest. Zoltan presenterar den nya uppgraderade versionen av FEM-Designs geomodul 3D Soil, samt också några av de nyheter som kommer att finnas med i nya version 17, t.ex pålar. 

 

I och med att 3D Soil* har börjat användas och det nya sättet att betrakta jorden har börjat etableras bland konstruktörer, har behovet av att vidareutveckla programmet vuxit fram med önskemål på fler grundläggningstyper och fler jordmodeller. Denna nya version är redan etablerad i version 16, men få känner till dess verkliga potential - anmäl dig till seminariet !

 

3D Soil går ännu mer på djupet

 

Från att bara kunna analysera ytligt grundlagda fundament och platta på mark med en linjärelastisk modell, är det nu möjligt att gå djupare på marken och analysera andra typer av grunder i olika jordtyper. Här är några av nyheterna som har tillkommit i den nya versionen av 3D Soil.

 

  • Analys av källargrundläggning
  • Analys av kompensationsgrundläggning
  • Icke-linjära jordanalyser
  • Kontroll av brott i jorden enligt Mohr - Coulombs brottkriterium
  • Analysera effekten av variationer i grundvattennivån
  • Dimensionering av källarväggar
  • Möjlighet att modellera fundament med underliggande isolering .

 


Plats: Konferens Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A - Stockholm
Seminariet är kostnadsfritt men kräver registrering

 

 

Mikael van de Leur (mikael.vandeleur@strusoft.com, 070-556 8484)

 

 

.
* Med FEM-Designs geomodul 3D Soil definieras markens olika jordlager och modelleras som en volym med 3-dimensionella finita element. Jorden blir liksom resten av strukturen betraktad som en konstruktionsdel, vilket resulterar i en kopplad mark-strukturmodell där jorden analyseras samtidigt med ovanliggande struktur. Detta är ett innovativt sätt att beakta samverkan mellan stommen och den underliggande jorden, vilket ger en mer korrekt och verklighetsnära bild av sättningar och spänningar i både jorden och den ovanliggande strukturen.